Om oss

Mediebedriften Døves Media produserer tegnspråklig materiale for både barn og voksne. Vi er stolte av å kunne tilby et landsdekkende tegnspråklig tilbud på vår hjemmeside, gjennom vår samarbeidspartner NRK og DMTV.

Det hele startet i 1972 da Norges Døveforbund fikk penger til eget videoutstyr. Siden den gangen har mye skjedd. 29.november 1985 opprettet NDF Stiftelsen Døves Video med formålsparagraf: «Stiftelsens formål er å produsere og leie ut videogram på tegnspråk for døve», Stiftelsen skal kunne ta andre oppdrag på forretningsmessig basis.» Dermed var Døves Video nå inne på statsbudsjettet og gjennombruddet var et faktum.

I 1989, etter en lisensstreik året før, hadde Døves Video sin første sending med Tegnsatt på NRK. Endelig var tegnspråk en akseptert og synlig del av NRKs tilbud til allmennheten!

I 2002 skiftet Døves Video navn til Døves Media, og i 2011 flyttet hele virksomheten fra Ål til lokaler i Oslo, nærmere bestemt Grünerløkka. Samme år fikk Døves Media sin første døve daglig leder. Og Michel Laubacher er daglig leder den dag i dag.

Vi har gjennom tidene laget flere produksjoner for NRK men også for oss selv som vi legger ut på nettsidene våre. Per i dag produserer Døves Media i snitt 10 nye program for barn/ungdom og 10 nye program for voksne i løpet av et år for NRK.

Per dags dato jobber vi også med DMTV som er et videosystem der en kan se alt Døves Media har laget gjennom 40 år.

Følg oss på Facebook og Instagram der vi poster ting med jevne mellomrom.